Friday, June 12, 2009


UK..here I come..

Salam..Im now in Leeds. I just arrived here last night after about 5.5 hours journey from Heathrow Central Bus Station. Mr Baker picked me up last night. Even now is summer, last night the temp is about 11 degree celcius..pretty cold. Now I'm going out to paint the town red.

Updated 1

Leeds city centre, England

Roundhay Park, Leeds



Update 2 - a walk down memory land - Liverpool

Albert Dock, Liverpool

Update3

Grasmere, Cumbria

51 comments:

KhairiL's said...

jaga diri kt sana
jgn lupa ole2 kt kami suma

hehe(joke)

Kelana said...

Salam saudara,
Hope you'll have a nice stay in UK. Berapa lama di sana?

syamimi said...

Bestnya cuaca nyaman tu, kat sini tengah panas membara.... selamat bekerja dan jalan-jalan di sana .

ashley said...

Alhamdulillah,
you have landed safely..Jangan ambil apa apa virus naaa..
take care!!

CT said...

Salam...
Take care OK?

Penoreh said...

salam bro,

terbaik bro.. tak singgah melawat liverpool kembali ke?

bozzobattousai said...

kirim salam ngan steven gerrard ngan torres klu gi anfield...

ku tak sempurna said...

air cond kat sini baru 17 degree pun aku dah menggigil...

happy painting :D

kayteeze said...

Semoga selamat.....

addyaholix said...

sejuk?
kl tengah panas bang. cuma petang tadi hujan kejap. tapi sekarang malam tetap panas. bahang. mandinya dah dua kali.

Zareda Norman said...

have a nice trip.. enjoy the holiday ya!

kakpah said...

hmm. hati-hati ngan virus tu

en_me said...

salam bro.. sakanns tewww.. me nak ole ole .. volleee

nahmy said...

takde kena scan pasal H1N1 ke? anyway, happy travelling...

TokNabe said...

Jauh berjalan, luas pandangan. Moga pergi selamat dan balik pun selamat.

Ayaq masak said...

Wa nak ole2 jugak buleh ke? :P

chimera said...

Selamat bercuti.... errr, bercuti ke? ke pergi UK sebab kerja??

patungcendana said...

come back in one piece ok...hehehe...

re:...cerita pasal khinzir ker ni ahaha

lebih kurang la...kita org sambung2 cerita...tapi kena baca dari episode one...kat blog dark ray...baru faham...:-)

Nizam.Ariff said...

Salam. Kirim salam kat awek mat salleh pertama yang ko jumpa esok pagi...thanx

Zyma Saad said...

Have a nice day!!!

Semoga selamat di mana jua berada....

atty's said...

takecare..

Neeza Shahril said...

I wish I could be there now..
dreaming pun takpelah kan..

ashley said...

uikksss..still camera shy!!
he he he..
hari tu tunjuk kaki jer..
he he he.

Dr sam dan penoreh mesti senyummm.

CAHAYA said...

Woa, looks hot. I thought English summer is slightly colder and gloomy.

Enjoy your trip!

ije said...

summer pun 11 degree celcius? uuuu

Faisal Admar said...

vacation eh?

going to UK at this time, is kinda pain in the ass! lol.

DrSam said...

Have a nice holiday bro. Do visit the Royal Armouries while you're there.

Ashley, memang kawan kita ni camera shy sangat-sangat :)

zura lias said...

bestnye jenjalannn....jelesss...hikss..

Jam.Saili said...

envy you bro, have a safe journey, enjoy your trip and freshen up once coming back to Perth

Zue said...

Enjoy your trip...

Penoreh said...

salam

arghhhh!!!! liverpool pulak..

MULAN said...

waaahhh seronok tu.. have a great trip..

Penabahari said...

selamat dan sukses hendaknya. Doa seorang teman

jejakalkindi said...

albert dock tu bro....map UK kat dalam air yang Granada TV buat lapuran cuaca tu ada lagi ka?

Abang Putra said...

Wah seronoknya makan angin. Jauh berjalan luas pemandangan.

kad0k. said...

hati2 ye en arsaili. skrg ni macam2.:)

zafi said...

salamz bro
come to Plymouth?
erm.. wat happen to your face? hahahaha :P

ILHAM HAMDANI said...

Salam pertemuan yang lama tak bertemu. Wah, jauh betul kembaranya ... dari Sarawak sampai ke London

MZ said...

naper d cenceored tu?

KAMATO said...

selamat mengembara

Mohd Ariff said...

salam.. nnti upload gmbr bas warna merah ye..

kuIna LadyInRed said...

dah bertahun sy mengintai.. x nampak rupa paras lagi...

@xiM said...

nak souvenir from UK!!

tak kira tak kira..

*meen* said...

salam arsaili...errr masih di UK?

izman said...

bestnya jalan2.... nak ikuttt!

Rantong said...

Sekadar nasihat & peringatan sesama muslim.

Berhat-hatilah bilamana menulis blog. Tulis dengan ilmu & iman.

"Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan daripada sangkaan (supaya kamu tidak menyangka sangkaan yang dilarang) kerana sesungguhnya sebahagian daripada sangkaan itu berdosa, dan janganlah kamu mengintip, mencari-cari kesalahan dan keaiban orang, dan janganlah sesetengah kamu mengumpat sesetengahnya yang lain. Apakah seseorang daripada kamu suka memakan daging saudaranya yang telah mati? (jika demikian keadaan mengumpat) Maka sudah tentu kamu jijik kepadanya. (Oleh itu, patuhilah larangan-larangan tersebut) dan bertakwalah kamu kepada Allah, sesungguhnya Allah Penerima taubat lagi Maha Mengasihani. " (Al Hujurat ayat 12)

View Profile: Rantong™

noorlara said...

Jauh berjalan luas pandangan, selamat dalam kembara dan kembali.
hamboi punyele malu sampai tutup muka lagi nape?

Masy said...

seronoknyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

dah balik ke bro?

Farid Rashidi said...

Selamat mengembara ya Encik..

Princess Liyana said...

ha ha ha..napa tidak nampak mukanye? ;P

@LiYaNNuaR said...

sonoknya diaaaaaaaaaaaa... ole2 plz... hehehe