Sunday, April 20, 2008

Saturday Nite Fever
Yesterday the weather was cold and that’s reminding me of the coming winter. The temperature might be around 9 degree Celsius and we were in the city. We went to Royal Perth Hospital to visit a Malaysian friend. Yea poor him, and I know what it’s like being sick in a foreign country, and he has my full sympathies. Alhamdulilah he’s recuperating. Actually I don’t know him personally but I know about them from other Malaysian friends. It’s just a matter of time and I don’t have the opportunity to meet him and his family earlier. But believe it or not he’s one of my blog silent reader! Ahaksss…. What a small world. He read my blog occasionally just to know about life in Perth before they arrived here.
After the visit, my brother in law, my sis and I decided to walk to the city centre. It’s not far from the hospital. We just want to enjoy the Saturday night fever..ahaks. Well of course there is no suitable place for us (mostly club and bars operated at night), so we end up to one of the Malaysian restaurant.

Perth City Centre, Western Australia

52 comments:

Intan & Eddie said...

Bestnya time sejuk2 dapat makan makanan yg panas2.. :)

Masy said...

woo mee karikah?

Mak Su said...

malaysian gak ler tu, ek? ramai malaysian dok luar, kan.

Mak Su said...

malaysian ada di mana mana ya

cikgu jawe said...

apa rasa ek makan mee kari kt aussie?. nak try makan pecal pula kt sana. hehe

MdmZens said...

Salam Arsaili....oh..ade family members kat Oz rupenyer...xla sunyi sgt kan...apa-ape pun nampak sedap gak makanan dlm gambar nih...jaga diri dan ceria selalu...

rizal said...

wahhhh, mee kari tuuuu nampak very tempting laaa..sodap tuuu

cendawanintim said...

at least dapat gak makan makanan mesia...musim sejuk makan masakan panas..perghhh

u take a good care k...

NuRuL said...

saturday nite fever sambil dijamu dengan mee kari ya bro..hehe. btw..saya dah baca karya hlovate ( 5tahun 5 bulan) looking foward karya2nye yang lain pulak:)

wan said...

salam dari malaysia.. hehe

entah²kan, mee kari tu lagi sedap dari mee kari yang kat depan rumah saya ni :)

WanHidayat said...

Salam bro...alhamdulillah, ana bil khoir...(*jawab dlm blog ko jeak), heehehe...semoga sahabat baru anda itu dikurniakan kesihatan berpanjangan....~amin

WanHidayat said...

aik...rasanya tadik dah komen...apasal lak appear nih....ermmm...sy sihat2 sahaja di Miri nih...

shahril aley said...

kenapa ku kepingin makan mee kari itu? ok la tu menghabiskan hujung minggu bersama keluarga sambil makan2 dari melepak kat bar & night club buat ape. tak nak belanja makan mee kari ke?

CikguZue said...

harap kawan cepat sembuh. sakit diperantauan sememangnye ujian yg mencabar...
best ada Malaysian restaurant di sana. malam masih buka,ye...

Sharifah Hassan said...

salam...

Kompom tak boleh lawan mee kari di kedai kopi bonda tersayang yang terkenal seantero Taiping...

p/s: dah sihat!

mazudi said...

woo... apa tu? Bakso ker?
My symphaties to your silent reader.
Sedih kalau sakit kat tempat yg takder orang boleh betul betul take care kat kita... family, I mean.

pengkau said...

wishing that brother a safe and sound recovery. Amin.

mad redo1 said...

it is good to know that you are not alone anywhere in the world... ada je orang yang care for our well being...

faisal said...

waa, sedapnye...lelagi mkn malay food kat tpt org yg sejuk sangat camtu,hihihi...:) kalau sy nak bercuti ke sana nnti blehla callling2 bro arsaili,hehe

aria ayumi said...

huhu. tgh lapar gile2 babas. makin lapar nengok makanan ituk. huwaaa

muadzlife said...

hmmm..ada teh tarik sekali ker tu??

myfisol said...

..eloknya tapau bagi kawan bro tu...mungkin lebih cepat dia sembuh bila dpt jamah masakan malaysia..

umie@kakyong said...

Salam arsaili,
semoga teman arsaili tu cepat sihat... wahhh sedap nampak mee kari tu.. nyum nyum...nampak tangan jer... mana wajahnya erk.??

zura lias said...

9 darjah??pergh...sy di opis..14 darjah sudah rase mau beku..mmg sy tak boleh duduk di negara bersuhu tinggi..:D..
simpati untuk rakan yang sakit.

nanonano said...

sejuk2 cmtuh, dpt mkn yg panas2 ngn pedas2 sedap kn,

semoga cepat sembuh tuk sahabat tu,
:)

MULAN said...

waaa.. mee kari la..!! lama pulak tak makan..

axim said...

bila ala agknya nak pi travel ke sana..nanti kalau tersampai ke sana boleh la bro arsaili jadi tourist guide okeh...

lindosh said...

byk nya hangpa makan oihhhhhh.. kuat makan noh. awat tak ajak aku? hihihi.. laksa shake tu byk sgt la laksa dia. makan share je aku.

eh kita sama. aku pon bukan antu laksa sgt. tapi boleh la setakat nak makan tu.. :P

lindosh said...

kesilapan amat dikesali.

sori bro salah komen. sbb sama gambo makanan. sama cam axim. komen box berjiran plak n terpandang nama axim. hish!

ini la akibatnya bila semua org letak gambo makanan ehehehe. terliur tau.

bro.. sy nak tgk org dalam gambo neh ngap makanan tu depan kamera. tak leh ke? :P

iEn said...

uik 9 degree jek eerrk... mesti pakai baju berlapis2 tu

p/s: bior ler kemetot pong, dah xnak tinggi nak wat camne

TokNabe said...

teringat maggie kari.....hehehehe. Senang disediakan hanya 2 minit.

Hafifi said...

nmpak best je..

MZ said...

winter? so early?

yginsaf said...

aper namer malaysian restaurant itteww bro? maser me melawat perth 2006, me cumer jumper indonesian restaurant jak.. uhuhu, tp okay jugak menu dier..

azie said...

uiks, sedapnya gambo..rase nak makan je gambo tu..nyum2!

KAMATO said...

Saya pernah makan di malaya restaurant di sydney, dan agak terkejut kalau tak buat appointment silap gaya takda tempat duduk

zino said...

nampak mee tu menyelerakan hehe

cikin said...

dah lunch pun terasa lapar balik bila tengok mee kari tu. alahai..

izman said...

poor him, but i hope he will recover soon.

mee kari...? (dah kecur air liur ni..)

aNgRiAni said...

wooooowwww...kat sana pun ado mee kari...mmg tak rindu sgt laa kat makanan malaysia kan...gogogogo...jom makan sup campur lakssss...jommmm...

waliz said...

u r a good fellow..always think about others eventhough u dnt knw him well...hai..lama x makan mee kari...hehehe

Cikgu Hakim said...

bole tapau x mee kari dari aussie heheh nampk sedap jer

Kasawari said...

Bro.. macam mee rebus haji wahid jer tuh.. he he..

pHu YinG said...

A'ah. Macam mee rebus Hj Wahid. Baru nak cakap. Dia buat franchise ke kat sana. Hik hik hik.

CikguZue said...

tiap kali datang, asyik nampak mee, je....arkhhh...sedapnye....!!!
kena beli bahan nak masak la...nak order kat sini takde, kenala masak sendirik.

Jentayutiara said...

kelaparan nie...... nk cr mee kari gak la...

Rush Murad said...

mee yg ada fgishball tu nampak yummy..... bz ker bro?

~qudwah_mardihah~ said...

bestnyer...mee kari kat sogo sedap gaks...g cuba ..hehehehehe..mu nih...bisa terliur saya di sini sihhhh!!

Aleeya said...

kat ostolia pon ade mee kari..he he best la layan tu kan..rasa dkt je ngan msia kan he he

kawaii_desu said...

sure does feel like home kan

---> kelat said...

nak sikitttttttt... pos kat omah kelat yek... hehehe

nadia yuna said...

terliur tengok makanan2 itu
=)