Wednesday, November 07, 2007

Raya - 7
Perth Western Australia

“Seloka Raya”
An open house to commemorate Hari Raya Aidilfitri in Perth 2007

Saturday, 27th October 2007
Address: Kent St High School GYM
Kent St, East Vic Park, WA 6101
Western Australia

The seloka raya is a musical show filled with dance and acoustic performance, not forgetting acting skills by our own students from Malaysia who are anticipate pronouncing our greatest celebration after the full fasting month of Ramadhan

Not just that, delicacies such as satay, soto, nasi minyak, ayam masak merah and other raya food will fill the stomach for the night throughout

Organized by Malaysia Student Department Australia
And UMNO club WA with cooperation with MASCA and WAPEC

Ahaksss..after spending about 10 days in Malaysia, I continue my raya in Australia...

27 comments:

Kasawari said...

Salam,
Wah bro.. raya kat Malaysia 10 hari.. sambung raya lagi eh kat ostolia..

Eh.. macam ku kenal jejaka ni.. dah nampak dah.. tak leh nak cover cover.. keh keh keh..

Bukak jer lah bro.. bak kata Aiman.. Aiman tak kesahh.. he he

Wira Nordin said...

bro, raya haji balik tak?

HazuraHamzah said...

salam... raya sakan noo....

13may said...

huiiii...sakan beraya nih :D

nAt aka nAtsumi said...

itew u ker arsaili... erk??!!

yg disana ngater kita di sini rayer sakan.
rupanyer

yang di sana pon lagik tak hengat dunia beraya....

ekekekek

~larikkkkkkk!!

hafiz238 said...

meriah sambutan raya ni....dari malaysia sampai ke australia :)

Jie said...

wah... panjang raya dia tu :p

Pengembala Lembu said...

food.

i want food.

more food.

*teruja nan soto and ayam masak merah*

blackpurple @ jowopinter said...

Siapalah mamat yang bergaya itu ekk..? :D

Tak apa. Syawal kan sebulan...

arsaili said...

re: kasawari - uhuhu..nak reedit

re: wira - InsyaAllah balik

arsaili said...

re: hazura - uhuhu..finale hujung minggu nih

re: 13 may - bila lagi..u all kat msia tak abis2 raya,ni nak lawan gak aaa...ekekek

arsaili said...

re: nat - erkkk hambah Allah tu..saja nak letak uhuhu

re: hafiz238 - ehehe..nak mengumbirakan diri ekekeke

arsaili said...

re: Jie - ala tak sepanjang kak jie kot..ahaks

re: pengembala lembu - erkkk kat msia kan byk mkanan..tunjuk jer nak yg mana ehh

arsaili said...

re: Jie - ala tak sepanjang kak jie kot..ahaks

re: pengembala lembu - erkkk kat msia kan byk mkanan..tunjuk jer nak yg mana ehh

arsaili said...

re: jowopinter - idok la kenal sapa...gambar pilihan minggu ini..ahaks... aha betul2 raya sebulan

TokNabe said...

iyolah sapa jejaka hensem tu...ingin ku sunting buat adik ku itu.

Sarah Mohd Shukor said...

alamak arsaili..bru je dlm previous comment i wonder whre's the food. n here in this entry, eventho there's no pix of food, but the list of them are still up there :)

arsaili said...

re: toknabe - uhuhuhu..yolah tu tok wei

re: lots of food photo..nanti la baru ke udara..ekekeke

echah_syed said...

mkn lgi..:D

~ x aci !! :P

Kak Lady said...

Salam kenal dari aunty to arsaili...

Wah!! Dah 2 kali beraya nampaknya....

budak (lara) said...

hoh!
tak habis lagi ke braya?

ENCIK FARMASI said...

Assalamualaikum Arsaili,
Sihat? Tentang supplements tu..kalau multivitamins ,sebaiknya makan selepas breakfast atau selewatnya lunch. Kalau vitamins tertentu itu kena take precautions sikit terutamanya ViT C atau VIt c + Calcium kerana Arsaili da gastrik kan...make sure makan masa perut penuh. calcium juga hati-hati kerana sesetengah persediaan calcium memang boleh buat gastrik menjadi teruk. Try and error kalau Calcium OK.
Multivitamins biasanya tak ganggu perut sebab vit C nya low dose.

Apa-apa pun take precautions,..makan lepas makan.Perut tu dah nipis. Doktor ada kasi ubat kan..so ambil ikut dos.sebab dulu my wife pun ada penyakit ni...dia makan ubat ikut dose untuk satu jangka waktu..then dia sudah sembuh sampai sekarang. So jangan lupa makan ubat.

arsaili said...

re:combi- sikit jer aunty..ekekek

re:kak lady - salam kenal gak..datang la lagi

Ku Ina ~Jentayutiara said...

Semlm sy 2 open house, 1 hitam 1 kelabu, mkn maruku & tose, pas2 mkn lemang & rendang ... uhhh kenyang kenyang... tak sabar tunggu raya haji.. hihihi

jeff said...

buat cd pasal raya kat Aussie bro .. mesti best punyer

noushy syah said...

ERRRR...nape paras muka selalu mendung aje Arsaili?

Sebenarnya bulan Syawal sebulan kan, sambutlah Diwali and Eid terus..tehehhe..

arsaili said...

re: ku ina - uiksss...double celebration nih..seronok la yer

re: jeff - nak gak..tapi kekangan masa la bro....uhuhu

re: noushy - tu namanya art of photo editing..ekekeke...tu la..weekend ni beraya lagi