Sunday, November 29, 2009

Eid ul adha
Salam eid ul adha to all my friends. Life is all about sacrifice, no matter how small or big our sacrification. Even working to earn for living is a form of sacrifice, staying away from family because of jihad is also sacrifice and so on. However we need to translate the meaning of struggle and sacrifice in our lives into concrete actions that we can take. If we do that to get the pleasure of Allah, InsyaAllah I strongly believe that He will grant us success.

Our menu for this eid: Chicken rendang, nasi minyak, acar rampai, kuah kacang, nasi himpit, masak lodeh dan sambal tumis. And dessert is fruit custard.
The chaos in the kitchen when preparing for the dish really make it feel like raya......

Perth, Western Australia

33 comments:

Kak Elle said...

salam raya korban ye dr aunty...wah banyak judah raya tu?

silversarina said...

Nampak meriah walau raya di perantauan ... Salam aidil adha dari kami semua .

patungcendana said...

salam aidil adha untuk kau. :-)

zany said...

rajinnya..., kalah kita di sini.
salam aidiladha

en_me said...

salamm aidiladha mate.. ehehe

Abd Razak said...

Salam aidil adha...:)

DrSam said...

May God bless your Jihad bro. Salam Eidul Adha.

ashley said...

I can see kuah lodeh from here..
.
.
.
compliment to the CHEF!!
Salam Eidul Adha.

Tie said...

Alamak !

Raya ni sibuk sangat sampai tak larat nak buat nasi impit dan kuah lodeh tu. Tie bantai dengan nasi tomato je,... Nanti senang nak masak laa..

Penabahari said...

Salam Eidul adha Arsaili,
Semoga pengorbanan yang sedikit yg dapat kita sumbangkan mendapat keredhaanNya jua.

Mohamad said...

Wah nampak enak juadah aidil adha. Saya semalam baru buat open house cum birthday anak I.. Masak Laksa Johor, Nasi Bryani, Mee Hoon Goreng di tambah dgn Pudding custard... I rasa bulan ni naik la berat badan I...

aliff muhammad said...

Salam,

Arsaili,

Selamat Hari Raya Aidiladha. Saya sempat masak rendang, ketupat...tapi naik kembang urat lengan kena mengopek,mesin kelapa...huih! Bukan sikit punya kerja nak buat rendang.

Anonymous said...

Salam Aidil Adha arsaili...banyaknya juadah yang dimasak...memang patut terasa macam raya pun...

izman said...

kemeriahannya tetap sama walaupun jauh di negara orang.

CT said...

Salam 'Eidul Adha To You Dear & Thanks For Sharing...Meleleh Juga Air Lior Aunty Tengok Juadah2 Yang Ada:)

Shifu67 said...

aku tengah sacrifice le ni.... jiwa dan raga.... errr bukan raga sayur tau

Mak Su said...

salam eidul adha

MULAN said...

woww... lotsa food gitu... and the kurtos... look soooo yummy..!!!

MZ said...

salam bro,
epi eidul adha oso

xiiinam said...

Salam zulhijjah.....

tchersally said...

Salam kenal,
salam zulhijjah juge mcm xiiinam..hehe

yOnnA said...

belated aidiladha,bro :)

Nek Cun said...

Hope not too late to wish U Aidil Adha. Salam from nekcun...

Anak Pendang Sekeluarga said...

salam...zaman sekarang banyak masjid dibina bukan atas dasar taqwa..berbeza dgn zaman nabi saw,masjid dibina atas dasar taqwa,walaupun berbumbung pelepah tamar dan berlantaikan tanah,namun masjid di zaman nabi hidup 24 jam,,sehinggakan orang kafir/yahudi/munafik pun terkesan dengan amalan masjid di zaman nabi....sekarang banyak berbeza dek kerana pukulan akhir zaman...

TokNabe said...

Di sana dan di sini.. walaupun jauh tapi suasana dan juadah tetap sama. Salam AidilAdha... agak terlewat sikit kerana sy berada di luar kawasan. :)

Pak Ngah: said...

:: salam... hmm... penuh satu meja dan kelihatan menyelerakan.

:: masih di bulan zulhijjah... salam eid ul adha... kita sama2 perantau...

abah aman said...

salam arsaili
salam iduladha

cikMilah said...

Sakan Arsaili beraya.. akan plan kemain. end up raya kat tepi hi-way!!! Dugaann....mungkon juga kifarah..
apapun.. alhamdulillah

echah_syed said...

salam anakanda..

thnx sbb selalu ingat kat aunty disini :)

kak ina kl said...

salam...walaupun jauh di perantauan ..bila lihat semua ni ada di sana..mungkin taklah terasa kempunan sangatkan..
semuga kamu selamat di rantau orang.

Faisal Admar said...

on eid adha, i was busy with assignments. i miss it :(

is that what we call sacrifice too?

F.L said...

salam perantauan.. bro arsaili

semoga sihat senantiasa ceria...

masih belum terlambat untuk ucapan

selamat menyambut aidil adha dari malaysia... :)

sedap sambal tumis tu..
ada lebih lagi ke?
hehehe...:) gurau jer

zafi said...

salamz
happy eid.. a bit busy lately... and forget to update my blog too! :P
nice foodzzz!