Sunday, November 09, 2008

Justin Timberlake said....

Salam...thanks for the comments, I mean the previous entry below..ahahaha. There are many reactions from friends but I'm not in the state of upset with something or what...I wrote the entry just to remind myself .... Alhamdulilah, there are still lot of people aware about bragging and at least we can work it out together...with simple approach, self reflection. I know it is hard to become humble...but at least we are trying to be one. And we need to treat people with full respect and yea I'm agree with Justin Timberlake, "What Goes Around Comes Around".

Western Australia

Last month there was a Pasar Malam (5pm till late) organised by International student association in one of the university here. I'm so excited and I came early (at 5 pm)...since there were so many food, i'm confused myself. I didnt know what to buy really. So, at last I bought Nasi Lemak and ayam percik. Satay vendor reallly made profit that night. There were a long queve as people line up to buy satay...and most of them are local people here. I think Oz people like satay very much.

45 comments:

zino said...

mat salleh suka tak nasi lemak malaysia? hehe

Neeza Shahril said...

kat sini (about 2 hour from my place) ada 1 malaysian restaurant. Dekat menu ada tulis Langkawi sate. I asked my husband, kenapa langkawi sedangkan sate is everywhere in malaysia..

hubby kata, dia nak penetrate market pak arab yang package diorang memang tak pernah miss pergi langkawi kalau ke malaysia.. hahaha!! aparaaa... true enough, masa we all makan tu, ada 1 group pak arab order sate hehee..

kami melayu ni tak terliur pun.. especially bila tulis sate langkawi.. kalau sate kajang ke.. mungkin la kot hehee..

Penoreh Getah said...

salam.. ayam percik terbaik tu.... tapi bang kenapa pasar malam kau masih terik cahanyanya.. hehe :)

faridmw said...

salam

ada pasar malam juga ka?
hehehe

Kak Elle said...

Oh I hope my niece is aware of the pasar malam...she is studying at UWA and live in Crawley.

Aleeya said...

oz people suka satay ehh ..

lagi satu kan..aritu kecoh dlm berita fasal student msia kat oz selalu hilang..kenapa tu ya??he he ngeri lak, my sis kan ade sana..

lindosh said...

lagu justin tu mmg best :P

l.i.f.e said...

i rasa mat salleh memang suka sate lah. masa i study dulu, i worked part time kat restaurant. every order, mesti ada sate. i wonder is it because of the sate or the kuah. try tanya diorang eh? :D

yonna bebot =) said...

yezza,
what goes around comes around :)

err pasar malam pon kene organised ke bro ?

Masy said...

sedapnye sate hehehe

theconfused said...

huhhh... petang nih nak pi makan sate kajang lahh.. lalalala

izman said...

since they like satay very much, why not u or others fellow malaysian take inisiative to open satay stall/shop permanently?

Ko tak rindu makan satay kajang ke??

en_me said...

halal kan abang ittewww.. ammvoiii sonoknyerr

razor said...

belum lagi jual dvd pirate. erk..

mahal x harge? kalau letak mahal2 pun bknnya diorang tahu. hihi

dilaOHdila said...

salam Saili...
mana photo sataynya
nak tengok aa mat salleh tu dok tarik satay celah GIGI. Mesti best moment tu kan......;-)

pyejal said...

ada market buat biz kat sana ni..hehe

e-leeyana said...

fuhh~ bagus2...2 in 1...utk lepaskn kerinduan org Malaysia pd mknan tmptn n promote skali mknan kte...

cikdinz said...

dapat gak jumpa nasik lemak....

Mak Su said...

pandai dorang makan sate ek...

saya suka lagu alicia keys, karma :)

PerantauSepi1306 said...

salam ziarah.. if i haven't said it earlier, eh..

hmmmm pasar malam ke pasar petang tuh ;D neway how's the nasi lemak and ayam percik.. shedap tak?

Aleeya said...

my sis kat new castle ..jauh tka ngan tempat awak..

eedany said...

wah...satay. memang menjadi kesukaan ramai...

:)

Aleeya said...

cam dari KL- Kelantan ker ...

mazudi said...

Salam.
Pasar malam ni weekly nyer pasar malam atau sekali ni jer ada.
Ha'aa.. macam bukan malam jer kalau ikut gambar tu.

kad0k. said...

pasar mlm mcm kat sini ke? got nasi kandar, nasi kandar, nasi campur etc...

that song by justin title "wat goes around comes around" tu my ringtone la...hehee

Beruang Madu said...

eh abg bear tak fahamlah... apa maksud nya "What Goes Around Comes Around" tetap tak faham!!

axim said...

i like satay so much too!!

sya said...

Bagus jugak buat sate on teh go mcm tu letak dlm cawan cam gitu kan at least sambil jalan leh makan compared yg dibungkus2 kat sini leceh nak makan.

xiiinam751 said...

Salam...
Hmmmm...di mana-mana ada satay...slurp!!

abahfateh said...

visit my wife blog, some story about sate - http://seleramalaya.blogspot.com.

sate and australia - it reminds me one story about it, real experience from my late father. next entry perhaps

~mardihah~ said...

Erm, tiada idea ke bukak restoren malaysia lagi di sana. Restoren "Sambal Belacan"

Aleeya said...

Salam...hapdet le bro..kecewa ai tau masok blog awak tapi tak berupdate nehh..he he

taqeyyabella said...

Alhamdulillah very well..

Lamanya tak ziarah blog tuan.. Rindu satay!!! hehe..

taqeyyabella said...

Alhamdulillah very well..

Lamanya tak ziarah blog tuan.. Rindu satay!!! hehe..

Zareda Norman said...

salam
satay malaysia memang menjadi pojaan hati dimana mana ...

zafi said...

Hmmmm satay... When i was in London, yup people Q to taste the satay...
as it looked fresh and the aroma...pergh!!
Became tasteless bcoz they just made the satay "cincai" with aweful kuah kacang!
5 pounds = 4 Sicks of satay, with few slices of onion Crazy!

CT said...

Salam,

Mana lagi best? Pasar malam kat sana atau kat M'sia?

CAHAYA said...

Hmm. I smell business! :) Hehe.

myfisol said...

satay daging kangaroo ada ke?..teringin nak rasa..BTW kangaroo tu halal dimakan ke..

KAMATO said...

saya pernah masuk satu restoran di sydney dulu yg menamakan malaya restorant, semua masakannya masakan kita. pengunjung memang penuh, kena buat appoitment nak dtg situ. memangla mat salleh ni boleh makan makanan kita

zura lias said...

baru terpikir nk wat entry pasal what goes around comes around..what u give..u get back..eh..sane pun ade pasar malam aka pasar siang.. :D

hUmmY said...

huhu~

tingin nye nak g ostolia!

:|

mrozaidi said...

Sudah Lama Tidak Datang Ke Sini.. Salam Berbahagia.. Macam Best Je Kat Sama Pasar Malam.. Bila Lak Nak Bawa Saya Pergi Sana..

simah said...

i am suprised that oz people like satay... generally people of the western side finds satay manis.. i definitely cannot make my kids eat it sebab depa kata manis!! a funny thing though sebab şiş kat turki suka pulak depa n they r basically almost the same thing xcept for the spices!!

hope things r well at ur end adik .. :0)

yazrie said...

pandai mat saleh makan satay kan??