Friday, December 21, 2007

Three stooges
Starbuck, Cheras Selatan, Malaysia
I have a great chances to meet Saudara(uncle) Budin and Uncle J few days ago. Saudara Budin picked me up at LRT station Bandar Tun Razak. He arrived early and I saw him standing at the station while talking on his mobile. I saw his picture before but mind you he is different. At first I'm pretty sure that was him but when I passed by there was no reaction from him as if he didn't expecting to meet someone. I walked straight to the gold merc. He described his car and the plat number instead of describing himself..ahaks. Maybe his car is much easier to describe as compared to complicated himself ekekeke (just kidding aaa).Umm..so from the other end I sms him. I can see his action replying my sms. He text me " mana u angkat tangan"... I would love to angkat kaki ekekekeke... at last I end the hide and seek game and told him that I'm standing at the other end through sms. We have a great chit chat at the Starbuck Cheras Selatan and Uncle J joined us a bit late due to his other commitment. One of the hot issue that we have a good laugh was about my age. Saudara Budin revealed when he first saw me he thought that I'm "budak sekolah" ahaks....I take it as a compliment......uhuhuhu

Uncle J, Arsaili & Sdr Budin
I'm confortable with both of the otai ( old timer - thanks Kelana for sharing this term) eventhough there is a big age gap. There are very friendly and knowledgeable as well.

57 comments:

cikgu panji said...

apa ni?geng lelaki semua tutup muka. geng pompuan tunjuk muka selamba je. Tengok k.jie, combi.. tak aci demo ni...

yOnnA said...

aisehh bro :p
awat p tutup muka tu :p
tau la 3 3 ensem haha

nanonano said...

alahai,
knape ditempeknye muke budak sekolah tu,
nak tengok skitttt !
hukhuk :p

kailan said...

tunjuk le muka tu...nk malu apa...hehehe!!

Jie said...

tau la depa lepak mengopi tapi tak kan muka semua nk tampal serbuk kopi..ha ha ha..gambar kelakar of the year..mcm la kat blog lain tak de gambo Otai berdua tu...mmg pun....tgok badan tu mcm dak sekolah..berbanding uncle dua org tu

Noushy Syah said...

hehhehhe..obviously the 'peruts' baju biwu and merah itu..hehhehe:p

UncleJ said...

isk..tak nak ngaku ler 3 stooges tu..tak mau..3 musketeers ok kot...wakaka

kena kopi pulak muka kita tu..tu ler sbb Big B byk sgt minum kopi jantan hari tu..sib baik saya tak minum..kalau minum langsung gambar tak kuar...hehehe

thanks for your time bro..and the thirt plus the kanggaroos too..melompat2 dlm beg nak tgk mesia kangaroo tu...

posmen said...

wah lepak sakan hang ye.. hehe.. bila berangkat balik?

Abang Long said...

kalau abang long join, dah tentu tak boleh jadi three stooges ....

yginsaf said...

“Maka tatkala anak itu sampai (pd umur sanggup) berusaha bersama2 Ibrahim, Ibrahim berkata: “Hai anakku sesungguhnya aku melihat dlm mimpi bahwa aku menyembelihmu. Maka fikirkanlah apa pendapatmu!” Ia menjawab: “Hai bapakku, kerjakanlah apa yg diperintahkan kepadamu; insyaAllah kamu akan mendapatiku termasuk orang2 yg sabar” - surah al-Saffat, ayat 102

Selamat Hariraya Qurban, encik arsaili itu.

umie said...

Salam Arsaili,
Awat la.. muka dah jadik mcm tu.. hehehe(dok gelak sorang2 ni..) mana satu uncleJ ,, dan mana satu Budin...? sama saiz je,

walaupun rupa mu tak ku kenali, tapi lubang hidung mu tetap jadi pujaan hati ku... hahaha lawak2..

zino said...

LRT bandar Tun Razak..?? dah dekat sangat dengan tempat zino hehe..

aria ayumi said...

waaa. dh jumpa otai bloggers die... :)

aria ayumi said...

huhu. btw, seb baek dilabel "budak sekolah" pade "budak tadika" :p

hajarss said...

is starbuck cheras selatan in jj balakong?

MULAN said...

aiyaaa.. budak sekolah tatak nampak muka maaaa.. kasi sikit tengok loorr..

salam aidil adha..

Pak Ngah: said...

:: SALAM... selaamt kembali ke tanah ayo... "pemalu" sikit ketiga2 org ni ye... apa2 pun selamat bercuti.

Kasawari said...

Ahaks... lawak komen NOushy atas tu..

yeker tu UJ, Arsaili and Budin..

pemenangnya ialah UJ.. ha ha ha..

minum secawan kongsi bertiga ker.. he he..

Kak Lady said...

'Budak sekolah?' hehehe...terbayang anak kak lady yang sulong..maybe kalau dgn anak bujang kak lady tu arsaili nampak sebaya.. :)

waliz said...

arsaili..why shy shy maaaaa...

let me see yr handsome and boyish face..i promise i wont tackle u...hahaha

Hafifi said...

nape sume muka tu di'tutup?

Azzam Supardi said...

Muda ek? He he he...sama la kita.

Mak Su said...

meriah ek budak sekolah jumpa otai

AbGJaS said...

Hi Arsaili,
How i wished, i were there... i would've hidden my face as well..hehe

nUr@dDeEn said...

Wah, budak sekolah. Tingkatan bape ek? HeHeHe..

kuncup said...

yeyeh.. arsaili is back~!!
ek, apsal muka dak sekolah tu tak nampak~?? Cam mana kuncup nak takle ni. teeheehee...
happy holiday arsaili...

inah said...

arsaili muda?sebaya kot ngan inah =D

de_kerinchi said...

Salam arsaili,

Wah sibuk bebonor kau ni...sempat jalan-jalan cari makan hehehe

OD said...

Gegegegege... betullah, apsal tutup muka. Isy isy isy... dah terbalik dah dunia ni. Ngeh. Nanti OD jumpa Arsaili, kita ambik gambar tau... pastu, OD tayang ler kat blog OD... gegegege... Erm, Jie, katner leh tengok gambar dua orang otai tu? Kot ler terlepas pandang lak esok...

cikgu jawe said...

bior le deme tutup muke. esok2 selak muke tak larat kome nak nengok nyee. gerun seh..

akirasuri said...

Woah!
Berjejak-jejak kaseh ek :)

Samalah macam komeng azam..
Muda ek? He he he...sama la kita.

zino said...

berapa lama cuti nya ni..?

PakTeh said...

mmg seronok berjumpa kwn2 yg sgt teringin nak jumpa. tapi awat semuanya guna "mask of Zollo" ?

NBB said...

muka semua keluar duri warna hitam eh..hehe

lindosh said...

alaa jgn la tutup mukaa.. cabut la topeng tu ehehe

fysal said...

tu la pasal..ingatkan beraya di australia..cam ni kena passing nombor phonelah kat fysal..senang nak contact..send to my email faisal@moh.gov.my

Brother Lans said...

Bro Li,aslkum. Bro Lans singgah nak tengok wajah orang yg drop by blog abg tadi.Laaaa,tu sapa tumpahkan ink kat muka you all bertiga?mmmmm :-) Wsalam anyway.

Wira Nordin said...

bro..bile turn kite plak nak jumpa ni

achik said...

cam budak sekolah ek.. apa rahsianya?? hak hak ;)

mrozaidi said...

Wah..best nyer dok luar negara..Yang pasti best..dok boleh tgk tmpat² cantik...best

Rio said...

Hi R! Wonderful moments.Tak sangka our three stooges zaman millenium masih ampuh mempertahankan"keterunaan" sifat pemalu nya.Lalu semua bertanya: Aduhai..bagaimana mahu mentafsir rupa,gaya dan tuturkata nya....

cikdinz said...

apsal lak gambar tuh sensor sampei mcm tu sekali....
takut lah tengok....heheheee...

myfisol said...

teringin jugak nak jumpa otai2 ni...bila agaknya ye..

zura lias said...

erk, takut kene cam muka ek?ade buat jenayah ke?hikss...

Aziz Laikar said...

welcome back!!!

13may said...

perghh!!! otai sungguh :D

KAMATO said...

Seronok jumpa kawan2 lama gitu..bila nak balik sana?

muadzlife said...

ni mesti peraduan meneka muka...hehehe

INDERA KENCANA said...

Salam kenal.
Betul. Kenapa ditutup muka?

blackpurple @ jowopinter said...

Kali ini saya tak dapat bersama, insyaAllah lain kalilah ek. Tapi kena buat perjanjian dan pastikan muka saya pun dihitamkan seperti itu juga. :D

ellie said...

arsaili...nanti berselisih bahu kat nite market tu...tegur meen ya..nak mintak belanja hahah

lawa said...

arsaili...anak menakanku...awatla tak masukkan dialog masa bercakap dgn aunty through h/phone tu??Aunty kan ada jugak masa tu walau cuma suara aunty jer jumpa suara arsaili...uuwwaaa nak tumpang glemer 3 stooges gak!!Masa tu Budin kasi chance lawa bersembang dgn Arsaili..adoila suaranya macam budak form 5!Taww!!Cute dan kami banyak ketawa sebab terlalu gembira walau cuma dengar suara...dan satu sebab lagi ialah kami syok membelasah credit Budin hahahhahaa....budin baju biru teloq itik,arsaili saheh yg tengah dan UJ baju merah.Uj tu kecik skit jer saiz compare dgn budin..tapi masih dikira kategori big size!How about age gap plak dgn si budin?Plus minus lebih kurang kut...
But dak arsaili dah around 30 something kan???But looks like teen ages wakakakkaa...

echah_syed said...

ni mesti muka 'wanted'..

x gitu anakanda ???

~~bila nk mai sabah???

13may said...

Wishing you a happy and prosperous new year..

Sastri said...

waaa... jumpa rakan-rakan blogger ek... :D

mazudi said...

Selamat tahun baru 2008

Abang Putra said...

2 Arsaili,
hahaha, kelakar. Tak ada peluang nak kenal. Agak2 kalau Arsaili jumpa abang putra lagi terkojut.