Thursday, December 06, 2007

You've Got Mail

Technology Park, Western Australia

I was pleasantly surprised, and quite pleased actually when I received the card yesterday. When Van passed it to me, he said that someone send you a chirstmas card. I laughed and explained to him that I don't celebrate Christmas. When I open it, suprise..suprise..suprise...it was an Eid ul Fitri Card from Kassim Selamat. Umm, maybe he wanted to send me Eid ul Adha card... but when I doubled check the date stamped on the envelope..it was send few months ago. Ahaks.... When I asked Van, he told me that card had been arrived here but they thought the receiver is in Northam. So they send it over there and since nobody by that name in Northam, they send it back here. No wonder it takes months for me to get it... anyway thank KS, really appreciate it.

I was tagged by Aunty Jun on this "about me" tag. So here it goes:-

1. A movie that made you laughs.
For sure there is a few but I always like the Wedding Planner

2. A book that makes you cries.
A child called “it” by Dave Pelzer’s – The Heartbreaking true story of the abused Child

3. A Best Friend.
Too many

4. A favorite childhood memories
A strange things that happened where my sis and I found a pair of swan in my dad store room. There was a rabbit at our verandah but gone in a few minutes. We then found a tortoise crawling near the verandah as well. It all happened on the same day. Late that evening it was raining heavily. Till now I don’t know the reason why so many animal visited our house on that particular day and where did they come from.

5. Your favorite animal.
Cat

6. Your favorite food
Chicken rice, Nasi Kerabu with extra budu, Kuew teow goreng, tomyam (not etomyam..ahaks)

7. An item of clothing you cannot do without.
all...inside n outside wears

8. Something you collect.
Coins, stamps (best childhood hobby uhuhu), fridge magnets, novels

9. Your favorite store to shop in.
Jaya jusco, IGAs, IKEA

10. Your favorite flower.
Lilies – because Lin loves this flower…


I would like to pass this tag to : Dean, Aunty Antulawa, Intan

Have fun !!!

53 comments:

arasis said...

x sempat nk bc entry tu, nti next time dtg jenguk lg. ni nk bg email.. nia_arasis@yahoo.com

arasis said...
This comment has been removed by a blog administrator.
joey said...

hey..thanks for coming by...

and really the card is late..ahahaha

we're going to celebrate raya haji tak lama lagila.....

zura lias said...

kita ada peberet animal yang sama = kucing..tp, kat Australia ada jaya jusco, IKEA ke?

*sy x penah gie australia*

meen said...

morning..

hurm..i always believe that animals bring us luck. Rasanya haiwan-haiwan yg berkunjung ke rumah arsaili tu macam membawa berkat pada keluarga..well i don't know..itu apa yg meen percaya saja..

i love animals..rabbits, tortoise, cats..cute kan...

zino said...

mesti posmen keliru dengan alamat ke tu yg baru sampai kad nya hehe

yOnnA said...

hehe..at least sampai gak card tu :)

arsaili said...

re: arasis - thanks..nanti saya email

re:joey - yea...just assume card for raya haj la..ehehe

re:zura lias - JJ tade aa, ikea ada la...yea hiduppp kucen

arsaili said...

re: meen - yea..itu la..memang betul..bawa rezeki kot

re: zino- keliru - cam lagu ajai ngan nurul jer..ekekeke ..yg keliru tu clerk ada ke dia hantar ker northam branch plak..mana tak jauh kad tu berjalan

re: Yonna - itu aaa..rezekikan

achik said...

salam..

wah.. nak raya haji baru sampai.. takpe la, better late than never kan.. ;)

Azzam Supardi said...

Aku pernah dapat kad raya setahun baru sampai. Masa tu aku belajar kat Cairo. Aku balas kad kawan aku tu tulis tarikh tahun akan datang heh!

blackpurple @ jowopinter said...

Nasib baik tak Raya Aidilfitri tahun depan baru sampai. He he he.

Nanti balik Malaysia nanti kita pergi shopping di Jusco sama-sama nak? He he he.

arsaili said...

re: achik - itu laa...tapi sonok gak dpt kad raya haji ehehe

re: azzam - ahaks...sure dia terkejut..tak pun dia ingat sdr ni mereng apa..uhuhu

re: jowopinter - bole jer sdr...tapi belanja kat mamak jgn lupa..ahaks

muadzlife said...

saya pun suka kucing n tomyam...

Sarah Mohd Shukor said...

lamanye baru sampai kad KS ye.
agak pelik jugak apa yg awk nmpak that day. habis segala jenis haiwan nk bertandang. erm.. dalma masa terdekat lepas tu takde ke banjir ke, apa ke? binatang biasanya rayau2 tanda nak banjir. hehe.

arsaili said...

re: muadzlife - ada geng aa nih...leh kamcheng..ehehe

re: sarah - itu la, still jadi tanda tanya..dlm byk2 bintang tu, sepasang swan tu jer yg kita bela, dia beranak..tapi malang semuanya mati..tade banjir ker apa..cuma lepas jumpa semua haiwan tu..belah petang tu hujan lebat..

A Z R A said...

arsaili...u in Perth ke? i was there a couple of weeks back....next time i'll hunt you down man!

UncleJ said...

siannya kad sahabat saya tu..dah nak raya hj baru sampai? mmg ler special kad tu, special mcm tuan kad tu jugak..hehehe

dia pi round the world dulu baru pi ostolia tu...hehehe

it's the thoughts that counts kan??

hayad said...

i also like Nasi Kerabu with extra budu but i dont like the 'kelapa parut' tu. ape ar panggil? ehe

pandagumuk said...

collect coins?coins ape?
saye collect duet 5posen.haha.

Noushy Syah said...

10/ Your fava flower-->lilies-bcoz Lin loves this flower...hehehhehe, supposed Lin doesn't like flowers?

:)

Yatie said...

wahh, seb baik laa sampai selepas sebulan dua .. kalau jadi cam yg surat rakyat jepun ke org putih tuh .. lepas 67 thn baru sampai .. pengirim pun dah meninggal dah .. tak ke haru .. huhuuuuuhu ..

saya pun suka nasi kerabu .. besttttt ....

Jie said...

Lilies – because Lin loves this flower…

Love doesn't need a reason ..yang...:)

tucen...Tak Suka...Tak Suka...Tak Suka....hihi..mcm iklan nippon paint la pulak kan :p

Kasawari said...

Wah lawa kaler kad raya dari Bro KS tu.. biru.. gelombang biru.. mungkin tahun depan warna kuning..

Yeh yeh.. kita serupa suka kucing... meow meow..

Rush Murad said...

does anyone know where to get eid adha's greeting card in Malaysia? pernah dulu terserempak kat kl, tapi dah lupa kat mana. But kalau di Spore tu ada jugak depa jual... not a culture maybe in Malaysia to send Kad hari Raya Korban, macam tak best jer bunyiii.....

hajarss said...

nasi kerabu with extra budu.. nyummy!!.. :)

cikdinz said...

samapai jugak lah kad raya tu walaupun lambat berbulan-bulan...

kena balas tu...

waliz said...

eh same hobby wth me..collecting stamp but now my stamp albums collecting dust..i also happen love to shop in jusco bcos..it located right infront of my community...

aria ayumi said...

4. A favorite childhood memories

cam weird pun ade. tapi, menarik. ade swan, rabbit, tortoise. waaa suka nya haiwan2 itew! :D

Antulawa said...

Arsaili...cayaunk aunty...meh nak ceklat..kang ada owang marah aunty dok tulis cayunk kat sini plak..eh bila aku kawen ngan bapak sedara ko arsaili..eh aku lupa!!Anyway i really appreciate dak arsaili ni jenis respek owang tua tua..bagus dak ni if still available aku nak pinang dia la ni gakk!Pastu nak bela sampai besaaa!!

Antulawa said...

anak menakan ku..sapa azra dear?Cam aunty kenal jer..heheh mana bapak sedara ko laki aunty tu mana???sah gi umah madusskuss!!!

nia arasis said...

hmm.. 2,3 bln lepas kura2 sis da ilang.huhu..

eTomyam said...

man, don't u dare to eat me...he he he

13may said...

lega!

:D

posmen said...

maaf en li, saya silap anta surat tu. hehehe..

slamat ari raya haji..

K@ssim Sel@m@t said...

hehehe.... lawak betul bila sy tgk kad tuu baru sampai, ambil masa sebulan kad tuu smp sbb dia guna kerusi roda gak mcm tuan dia.

anggap lah kad tuu utk raya aidilfitri dan raya haji..2+1

arsaili said...

re: Azra - what r u doin here, sure...no problem

re:uncle j- yea uncle..bukan salah pengirim, clerk yg terima kad tu patut masuk kan kt my pigeon hole...sabo jer la

re: hayad - aaa mmg tak suka kelapa parut tuh..ekekek plus ngan cili yg berinti kelapa tu ek...my fav daging bakar..yum3

arsaili said...

re: pandagumuk - saya collect coin negara2 lain

re;noushy - she loves flower but lily her fav

re;yatie - tu la ehehe tapi sampai gak...ramai gak suka nasi kerabu nih

arsaili said...

re: Jie - ehehe...baik aunty..kesian tucen...dia makhluk yg tak berdosa..ekeke

re: kasawari - aaa special kadnya...alright..sama la kita

re: Rush - ahahaha..aaa tak pernah nampak gak..ummm kena design n print sendiri...letak Eid ul Adha << sedap skit bunyi kot

arsaili said...

re: Jie - ehehe...baik aunty..kesian tucen...dia makhluk yg tak berdosa..ekeke

re: kasawari - aaa special kadnya...alright..sama la kita

re: Rush - ahahaha..aaa tak pernah nampak gak..ummm kena design n print sendiri...letak Eid ul Adha << sedap skit bunyi kot

arsaili said...

re; hajarss - sedapkan..extra budu..

re: cikdinz - aaa sampai gak akhirnya..ehhe dah antar kad..

re: waliz - yea same..hobby masa kanak2...

arsaili said...

re: ariaayumi - memang weird, tatau napa jadi cam tuh

re; antulawa - uhuhu aunty nih...cam ne holiday aunty? ada ok ka

re: nia arasis - uikss bela kura2 ekk..kecik ok dah besar tah cam tak cute lak

arsaili said...

re: etomyam - ahahahaha...lom jadi canibal lagi..klu nak makan pun tatau tang mana nk makan...uhuhu

re: 13may - lega apa nya may..baru abis marathon ker..ahaks

re: posmen - tu la sabor jer ngan posmen..sib baik tak longgok surat tu kat longkang..ekekeke

arsaili said...

re: etomyam - ahahahaha...lom jadi canibal lagi..klu nak makan pun tatau tang mana nk makan...uhuhu

re: 13may - lega apa nya may..baru abis marathon ker..ahaks

re: posmen - tu la sabor jer ngan posmen..sib baik tak longgok surat tu kat longkang..ekekeke

arsaili said...

re: Kassim selamat - ehehe tu la KS, tapi terima kasih berbanyak antar kad kat saya..

lindosh said...

haip2.. kad tu kan boleh jadik 2 dlm 1 laa.. aidilfitri n aidiladha.. tak gitu? hihi

arsaili said...

re: lindosh- aaa tu la...2 in 1..ada rahmat tu dtg lewat

Sastri said...

err... was just wondering, u kat sana study ke keje ek?

arsaili said...

re: sastri - dua2 pun ada..ehehe

MULAN said...

i tell u nasi kerabu wth extra budu memang kaaawww..!!!

yum yumm lamanya tak makan nasi kerabu..

mrozaidi said...

Haha..nasi kerabu kalau mengidam memang sedap...kalau la kan..haha..

bagi mereka yang kena tag tu..tahniah saya ucapkan..hehe

A Z R A said...

work la work what else...was in Perth and Fremantle... ;D

syahidatul said...

Lin..? =)